• 20130827 Mho_code-on-the-wall

Pilotproject mobiele website op panden geplaatst op: 03/09/2013

Zeven monumenten met mobiele websites

Onze organisatie heeft eind augustus zeven van haar panden voorzien van een mobiele website met historische en gebruiksinformatie over die panden. 'Meerhierover' is een initiatief uit de monumentenwereld om mensen op straat snel bruikbare informatie te geven.

Zichtbaar op straat
Dat er informatie beschikbaar is wordt duidelijk door een klein blauw teken (tag) dat bevestigd is aan de panden. Via een QR-code leidt de tag naar een compacte website.
Die geeft antwoord op 5 basale vragen: 

- Wat is het verhaal?
- Wat gebeurt hier nu?
- Wat kan ik hier doen?
- Wat is er nog meer in de buurt?
- Hoe kom ik aan meer informatie?

De antwoorden kunnen worden gegeven in de vorm van tekst, beeld, video, geluid of een interactieve kaart.
Een QR-scanner kunt u downloaden op uw mobiele telefoon.

Stimuleren van het gebruik
De bedoeling van deze manier van informatievoorziening is om - naast het historische verhaal - de nadruk te leggen op de gebruiksmogelijkheden van de gebouwen. Meerhierover richt zich niet specifiek op de ´monumentenliefhebber´ maar juist op diegenen die impulsief ´hier en nu´ actuele informatie willen.

Meerhierover
Meerhierover is een project van de Stichting Erfgoedlab en geïnitieerd door BOEi en Linkeroever. Het project heeft geen winstoogmerk en wordt tot nu toe gesteund door het kfHeinfonds en het Mondriaanfonds. Het project is momenteel in de eerste pilot-fase waarin 100 objecten zijn ingevoerd, waaronder die van Stadsherstel Midden-Nederland.

Contact

MHM Onroerend Goed

W: https://mhm-og.nl/
E: 
info@mhm-og.nl 
T: 0348-485185